Saturday, July 27, 2019

Enerji Kimlik Belgesi Hakkında


Enerji kimlik belgesi almanız, enerji kimlik belgesi bilgilendirmesi ile kolaylaşıyor. Yapmanız gerekenler verilmiştir.
Enerji Kimlik Belgesi Nasıl Alınır?
Talep edeceğiniz enerji kimlik Belgesi için nasıl alınır sorusunu sorabilirsiniz. Özellikle yeni alacak olan yapılar için başvuru önemlidir. Başvuru işleminizi yapının incelenmesi ve enerji kullanım verilerinin toplanması açısından online olarak bildirmeniz uygun olacaktır. Direkt olarak başvurunuzu yaparak, sonrasında yapılan incelemelerin ardından prosedürlerin uygulanması ile belgenizi alabilirsiniz.
Başvuru: Başvuru aşamasının online olarak yapılması kolaylığını tercih edebilirsiniz.
İncelemeler: Bu alanda uzman olan kişiler tarafından inceleme yapılacaktır.
Yukarıda verilen aşamaların tamamlanması durumunda, sorun yaşanmıyorsa direkt olarak belgenin verilmesi sağlanacaktır.

Enerji Kimlik Belgesi Önemi
Çıkarılan yasaya göre, enerji kimlik belgesi büyük ölçüde tasarrufu getirecek. Çevreye olan duyarlılık, tüketim açısından bilincin getirilmesi amaçlanarak belge zorunluluğu getirilmiştir. 2011 yılından sonra yapılan tüm binalar, binada hiçbir şekilde kira ya da satış işlemi yapamayacak. Satış ve kiralamanın gerçekleşmesi için enerji kim belgesi zorunluluğu getirilmiştir. Enerji kimlik belgesi kapsamında yaptığınız araştırmalar, yapım aşamasında belge temininin kolay olduğunu gösterecek.

Enerji Kimlik Belgesi Olmayan Yapılar
2011 yılından önce yapılan binalar için 2020 yılına kadar süre verilmiştir. Bu süre içinde mutlaka yapıların enerji kimlik belgesini temin etmesi gerekmektedir. Enerji kimlik belgesi başvurunuzu kolay şekilde yapabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment